Entitats en xarxa - Portal d'Entitats de Tàrrega - Inici

Portal d'Entitats de Tàrrega

Entitat destacada

Associació de Dones Arrel
Les Entitats del Portal
Associació de Dones Arrel de Tàrrega

Agenda

(dd/mm/aaaa)

Notícies

24/08/2019
LA SEU D’URGELL – XXVI TROBADA DE GEGANTS

 

  Tornant l'intercanviï de quant varen vindre a Tàrrega, hem anat cap a l'Alt Pirineu en concret a la Seu d'Urgell capital de la comarca de l'Alt Urgell, és la porta a l'estat d'Andorra i la proximitat a aquest important  pol demogràfic i d'activitat econòmica, amb 12.041 habitants.

  Els patrons de la ciutat són Sant Ot d'Urgell, Sant Sebastià i la Mare de Déu de Núria i Sant Ermengol són els principals patrons de la diòcesi d'Urgell, però en el cas de Sant Ermengol té una presència més destacada a la ciutat que la resta de patrons.

  En arribar a les 2/4 de 6 de la tarda, acte seguit començà la plantada a la plaça Europa, iniciant a les 7 de la tarda la passejada pels carrers del centre fins arribar a les 8 hores a la plaça dels Oms i  allí ballada conjunta continuant la cercavila i a les 9 del vespre, prego de la festa major, presentació de les colles i ballada final, entrega de record de la trobada d'un porró personalitzat amb un escrit recordant el dia i l’esdeveniment geganter. I com ja es tradicional per acabar la celebració de la trobada, es tancà la diada amb un bon sopar de germanor a l’escola de la Salle, d'amanida de pasta, fricandó, gelat i refrescos.

  Amb l'assistència de deu membres: Com a gegantersportadors i balladors dels dos gegants del ajuntament l’Eloi i l’Alba: Damià Pujol, Dani Tortosa, Alfonso Màrquez, Robert Tavira i Jordi Tavira; Portadors dels dos capgrossos: Sònia Delgado amb l'Anna, Gemma Puig amb el Nen Trapella; Acompanyants: Xavier Serret, Xavier Pallàs. Conductor del cotxe remolc : Pere Agea.Iniciativa promoguda per: Ajuntament de Tàrrega Patrocinat per: Diputació de Lleida
ClicPortal