Entitats en xarxa - Portal d'Entitats de Tàrrega - Inici

Portal d'Entitats de Tàrrega

Entitat destacada

AXSICAT (Associació per a les Xarxes Socials a Internet en Català)
Les Entitats del Portal
AXSICAT

Agenda

(dd/mm/aaaa)

Notícies

22/09/2019
ALFORJA – APADRINANT UN GEGANTÓ NOU


  És un gran esdeveniment per a una colla gegantera poder apadrinar un gegantó nou, com que ens han ofert la colla de l’Alforja, municipi d’uns 1800 habitants, situat a la comarca del Baix Camp. La colla de Tàrrega estem contents i il·lusionats i ho fem amb molt de gust. El dia es convoca en sortida matinera a 2/4 de 8, per fer l'apadrinament.

  Es passa del pla A, de fer la festa a la pujada de la miranda, dalt d'un tossal portant la marededéu de Puigcerver, per por de la pluja, al pla B: a les 11 matí missa a l'església de Sant Miquel Arcàngel on, de manera molt excepcional, s'expose el gegant Almira la geganta Saurina i el gegantó manotes amb cara d'avellana la Ribeta, amfitrions d'Alforja i els gegants Eloi i Alba com a padrins representants de Tàrrega dins de l'església.

  En acabar la missa, a dins de la mateixa església, presentació, benedicció i bateig del nou gegantó fabricat amb fibra de vidre i un pes de 29 quilos, fet pel jove artesà constructor de 24 anys, el Sergi Iglesias de Valls. Porta el nom de Baleta, un pastor del poble que porta un bastó en una mà, un corderet nadó en una butxaca i una típica olla de tros a'Alforja anomenada patacó a l'altra mà.

L'esdeveniment és una celebració molt protocol·lària, on ens a brindat amb la seva presencia el regidor de cultura de Tàrrega Carlos Vílchez, amb parlaments de l'alcalde d'Alforja, el president de la colla i regidor de cultura de Tàrrega, amb intercanvis com a record per part de les dos colles, de les figuresen miniatura dels gegants centenaris, l'Almodis i Ramon Berenguer I de Tàrrega, i de la colla d'Alforja, d'un lot d'obsequis culinaris del poble.

  Acabant la festa a la plaça de l'església amb diables, balls i foto de grup, es va celebrar un bon vermut per a tot el públic assistent.

  Amb l'assistencia total de deu membres de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega. Com a portadors i balldors dels dos gegants portats a la passejada, l'Eloi i l'Alba: Robert Tavira, Alfonso Màrquez i Jordi Tavira. Acompanyants: Regidor de Cultura de t`Tàrrega Carlos Vílchez, Jepo Costa, Amanda Balasch,Sònia Delgado, Laia i Francesc Tavira. Conductor gàloper Pere Agea.Iniciativa promoguda per: Ajuntament de Tàrrega Patrocinat per: Diputació de Lleida
ClicPortal