Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fent de padrins a Menàrguens.

19 de maig de 2024...Estrena de dos capgrossos.

DIUMENGE 19 MAIG 2024

Es un gran honor per part de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera d’assistir com ha convidats d’alçada, en el marc de la recuperació de les antigues festes del Roser de Menàrguens.

Un reeixit acte, per celebrar la recuperació de fa uns 40 any del Ball Redó i de dos capgrossos, el Peret i la Roseta, molt ben construïts pel taller l’Esfera de Carles Teixidor.

Amb sortida de Tàrrega a les 9:30 hores del matí, arribada a les 10:20 hores, per posar-nos els capgrossos per iniciar foto de protocol amb els nans de Menàrguens al pati de l’escola Joan Ros Porta.

Cap a les 11 hores, comença l’espectacle d’estrena, amb la participació dels següents grups participants , acompanyats musicalment del grup de grallers els Taverners; capgrossos de Balaguer, capgrossos de la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, ball de la Moixiganga de Lleida, ball Rodó de Menàrguens, capgrossos infantils, Nans de Menàrguens, el capgròs Joan Amades i ballada conjunta. A les 12:45 hores s’inicia una cercavila a la plaça del Empit, acabant amb mes balls a la sala Joan Baptista i un Vermut popular gratuït obert a tothom.

Val a dir que l’organització per part de l’Associació de Menàrguens va esser admirable, sempre acompanyats individualment per una borsa de voluntaris, invitació d’una autoritat (el regidor targarí Silvério Caro), un acte on tots els capgrossos ens consideren com a padrins del Peret i la Roseta.   

Com assistents de la Fal·lera Gegantera 8 membres, portant els 8 capgrossos de la nostra colla portadors: per Pere Agea amb el Popeye, Alfons Marquez amb la Castanyera, Amanda Balasch amb la nena Anna, Jepo Costa amb l’Avi Pep, Gemma Puig amb el nen Trapella i els altres tres el Dimoniet, el Negret i el Catalanet portats per voluntaris de Menàrguens. Com acompanyants en equip de suport; Nahuel Agea, Robert Tavira i Mamen Sanchis.

No os podeu perdre les fotos del esdeveniment, a continuació a baix d’aquest escrit.

Galeria d'imatges