Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Trobada nacional de Catalunya.

28 de abril de 2024...A Barcelona.

Autor Pere Agea.
Autor Pere Agea.

DIUMENGE 28 ABRIL 2024

El diumenge a les 7 matí es surt del Pàrquing geganter del Espai Fassina, cap a Barcelona, pinta que plourà, però tant sols a fet quatre gotes a l’hora de marxar de Barcelona.

Una trobada, que pretén esdevenir una fita històrica pel món geganter, la qual s’emmarca dins dels actes de celebració dels 600 anys de la primera referència d’un gegant a Barcelona i Catalunya.

Son 4 cercaviles curtes, que acaben ajuntant-se al Passeig Lluís Companys.

Després de plantar els gegants al Parc de la Ciutadella, a la cercavila del Est.  Es procedeix a esmorzar, per un preu mòdic de 2,50 €, a triar segons el gust l’entrepà de pernil, tonyina o formatge amb una ampolla d’aigua.

A les 11 del matí comença el recorregut i a les 12 s’arriba a Arc de Triomf del passeig Lluís Companys, ajuntant-se fins a 600 gegants, portats per 230 colles, amb un total de 20.000 persones assistents.

Com a record de la trobada un pergamí on fa esmena dels esdeveniments del dia de la trobada Nacional.

A la 1 del mig dia, es celebren balls protocol·laris com es el del l’Aniversari per part de la colla de Santa Coloma de Gramenet, es la colla que ostenten durant tot l’any 2024, com a Ciutat Gegantera de Catalunya i ball final conjunt de totes les colles participants, per finalitzar els actes de la macro festa  a les 13: 30 hores.

Amb l’assistència de tretze membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera  Gegantera, com a portadors del gegants Jaume I i Violant d’Hongria; els germans Robert i Jordi Tavira, David Aiguader, Bernat Gonzalez i Dani Tortosa. Com acompanyants; Guillem Timoneda, Eloi Rosselló, Pep Gonzalez i Rosalia Garcia i el seu fill Unai (acompanyant al Bernat), Pere Agea (conductor del cotxe remolc), Josep Timoneda i la seva dona.

No os podeu perdre les fotos del esdeveniment, a continuació a baix d’aquest escrit.

Galeria d'imatges