Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mans Unides presenta la seva Memòria de 2021

Memòria d'activitats del 2021, aquesta fou la jornada de presentació el 15 de juny, en el qual la presidenta en funcions Clara Pardo va donar amplia informació de la mateixa, els moments més difícils pels qual va caldre actuar, any marcat per la pandèmia.

DIMECRES 22 JUNY 2022

Mans Unides va presentar el 15 de juny, la seva Memòria d'activitats corresponents a 2021. En un acte celebrat en l'Asociació de la Premsa de Madrid, l'ONG de l'Església Catòlica va revelar quins van ser els principals reptes als quals va haver d'enfrontar-se l'organització, en un any marcat per la pandèmia que, segons Clara Pardo, que ha participat en l'esdeveniment com a presidenta en funcions, va anar extremadament difícil. «Per a Mans Unides, l'any passat va ser, probablement, el més difícil de la nostra història», ha assegurat durant la seva intervenció.
Amb la campanya «Contagia solidaritat per a acabar amb la fam», en 2021 Mans Unides es va esforçar a despullar al verb contagiar –omnipresent en totes les converses– del seu significat més negatiu. «Vam voler associar-ho a alguna cosa que, durant els mesos més foscos de la pandèmia, es va fer lloc en les nostres vides d'una manera inimaginable: la solidaritat», ha explicat Pardo.
I aquesta solidaritat va ser la que va permetre que l'ONG de l'Església catòlica recaptés en 2021 gairebé 51 milions d'euros (50,8 milions), la qual cosa va suposar un increment del 20,6% respecte a 2020. Uns ingressos que, en la seva gran majoria –el 86.3%–, van provenir del sector privat (socis i col·laboradors, empreses, parròquies, col·legis…). Per part seva, els ingressos provinents del sector públic es van mantenir en 6,8 milions d'euros, la mateixa xifra que en 2020.
En total, en 2021 Mans Unides va aprovar 474 projectes, en comunitats empobrides del Sud per a oferir oportunitats de vida i promoure drets inalienables, però encara lluny de ser aconseguits.
Aquests projectes i iniciatives de desenvolupament no haguessin estat possibles sense la labor de sensibilització i d'educació per al desenvolupament que duu a terme l'ONG de l'Església catòlica.

https://youtu.be/XjdO2H8rB-s